Renault 5 turbo  
Het is alweer 2 jaar geleden dat ik bij “lerenlassen” kwam voor hulp bij het afbouwen van mijn kleine 5. Nu zou ik me een leven zonder racen niet eens meer kunnen voorstellen.

 

Mijn eerste race, vorig jaar Augustus, ging super. Ik ben toen begonnen in de toerklasse van de DNRT zomeravondcompetitie. Dat is een klasse die gebaseerd is op rondetijden, dus hoe snel jij en je auto zijn, en alle auto’s die aan de reglementen voldoen mogen meerijden. Het was echt een geweldige dag en ik reed zelf de 16e tijd in de kwalificatie! Daarna heb ik nog 2 races gereden en nog veel meer trainingsdagen. Buiten wat kleine reparaties heeft de race 5 het goed gehouden en met een ronde tijd van 2:15 op Zandvoort mag ik zeker niet klagen.


Maar, stil zitten (niet een van mijn kwaliteiten) bestaat niet in de racerij, dus heeft de race 5 een metamorfose gehad in de winterperiode waarbij hij van grijze muis naar roze race duivel is veranderd. Verder heb ik de motor voorzien van een snellere nokkenas wat de auto behoorlijk agressief maakt. En dat was te merken tijdens de eerste race van het seizoen van 2011. Met rondetijden van 2:13 was ik meteen 2 seconde sneller dan het jaar ervoor! Maar de ene verbetering brengt andere problemen met zich mee. Ik heb het limiet van de standaard remmen gevonden, er zullen dus grotere, betere remmen op moeten en de wegligging van de auto zorgt voor spannende momenten tijdens het remmen. De achterkant van de race 5 gaat slingeren als je bij hoge snelheden remt, iets wat eindigde in een slippartij richting de vangrail afgelopen race. Dan zit je hart in je keel hoor! Maar gelukkig geen schade gereden, dus zie ik het maar als verbeterpuntje voor volgende keer.


Het seizoen van 2011 wordt mijn eerste volledige race seizoen en ik heb hoge verwachtingen! De race 5 heeft genoeg vermogen om in de top 10 van de DNRT toerklasse te rijden of misschien zelf een nummer 1 positie te behalen. Iets wat niet makkelijk gaat worden, maar wat me zeker gaat lukken!


Volg al mijn avonturen en bekijk de foto’s op mijn website www.floorsrace5.nlFloor Veuskens