Snowbuggy  
Spelen met de wind.
Sinds 2002 ben ik verslaafd aan de wind...oftewel vliegeren.
Als er westenwind is, dan kun je mij op het strand vinden. Ik rijd dan in een driewielig karretje, genaamd een strandbuggy en laat mij door een vlieger voorttrekken. Heerlijk die wind; letterlijk en figuurlijk uitwaaien !

Helaas gaat er wel eens iets kapot en dat dient dan gerepareerd te worden. In dit geval was een van de draagstangen van het zitje van mijn buggy afgebroken. De vorm van de draagstangen beviel mij al lange tijd niet meer dus het was meteen een uitgelezen kans om deze te vervangen. Zodoende heb ik nieuwe stangen laten buigen die op mijn buggy gelast moesten worden.

20 jaar geleden heb ik voor het laatst gelast op de MTS. Helaas kan ik niet zeggen dat ik het lassen toen leuk vond : ik bedacht liever creaties en liet het door anderen maken. Ook nu merk ik dat ik het lassen nog steeds niet leuk vind, dus voor de vervanging van mijn draagarmen zocht ik iemand die dit voor mij vakkundig kon lassen. Na enig zoekwerk kwam ik in aanraking met Eric van der Meer van Lerennlassen.nl en was al snel overtuigd van zijn technisch inzicht en zijn laskwaliteiten : Eric zou de juiste persoon zijn om de draagarmen te lassen.

Spelen in de sneeuw.
Snowboarden is een ander tijdsverdrijf waar ik veel plezier aan beleef. 2 jaar geleden ben ik op een gletsjer in Ijsland wezen snowkiten. Ook hier werd ik voortgetrokken door een vlieger. Na Ijsland kreeg ik het idee om een strandbuggy om te bouwen naar een snow buggy. Het lijkt me een uitdaging om zoiets te bedenken te ontwerpen en te bouwen. Wederom het laswerk zou ik uitmoeten besteden en Eric is hiervoor de juiste persoon.

De gehele snowbuggy is van rvs316 gemaakt. Het laswerk heeft Eric vakkundig gedaan. Niet alleen zien de lassen er heel strak uit, het is Eric ook zodanig gelukt het materiaal aan elkaar te lassen dat een hamer nodig was om e.e.a. weer recht te tikken. Rvs materiaal trekt enorm tijdens het lassen en als daar als lasser geen rekening meehoudt, dan staat echt alles krom. Hier kwam het vakman schap van eric om de hoek kijken ! Half april 2009 neem ik de snowbuggy mee naar Noorwegen om deze uit te proberen.

Mijn droom is om ooit de Groenlandse ijskap met de buggy over te steken en goed materiaal is daarbij een vereiste...zonder Eric’s laskwaliteiten had ik die droom al snel opgegeven. U zult meer horen !

Eric Leegwater