Kijk ook eens op onze nieuws pagina.

Junior Welding Academy, werkend leren lassen op niveau

Junior Welding Academy, werkend leren lassen op niveau

De Junior Welding Academy heeft als doel jonge mensen op te leiden als allround lasser. Jong geleerd is oud gedaan is het motto.

Van oude rotten in het vak leren staat hier direct achter geschreven. De jonge lassers worden eerst getraind om te leren lassen in onze moderne werkplaats. Daarnaast wordt ook het werken met verschillende machines zoals zaagmachine, boormachine, bandschuurmachine en dergelijke bijgebracht.

De nadruk ligt op Tig lassen, echter Boog-lassen en Mig/mag zal ook een belangrijke rol spelen. Ook de theorie wordt bij ons gegeven, in ons nieuwe pand op de bovenverdieping. De examens worden afgelegd bij een extern bedrijf. Na het slagen op niveau 3 Tig lassen wordt het interessant. De uitvlucht naar werk is dan het volgende doel.

Tijdens het werken bij verschillende opdrachtgevers draagt de leerling het bedrijf Junior Welding Academy uit. Dat wil zeggen dat we naast de lastraining ook gaan trainen in arbeid ethos en houding. Persoonlijke beschermmiddelen zoals een Speedglas Adflo lashelm en een gecertificeerde lasoveral horen bij de professionele lasser.

Succes ligt in diverse hoeken, de leerling lasser moet die hoeken echter wel zelf durven opzoeken. Tijdens het werken bij de diverse opdrachtgevers krijgt de leerling steeds meer gevoel bij het lassen. Zodoende kunnen er diverse certificaten worden behaald. Ook de lasschool geeft blijvende toegang tot onze leerlingen om verder te oefenen naar een niveau 4. Waarnaast de opschaling met Boog-lassen en Mig/mag tot niveau 4.

Bij 5 jaar ervaring ligt er al een rijkelijk beloonde toekomst in het zicht. Na een jaar of 10 bestaat dan de mogelijkheid om les te gaan geven aan de nieuwe lichting leerling lassers.