Kijk ook eens op onze nieuws pagina.

Lerenlassen en Junior Welding Academy, lassen met jongeren

Lerenlassen en Junior Welding Academy, lassen met jongeren

Lerenlassen besteed al een tijdje aandacht aan het opleiden van jonge lassers.
Op dit moment is leerling lasser Rohan al een jaartje bij ons in de leer. Onlangs heeft hij op 15 jarige leeftijd zijn Tig lassen niveau 1 gehaald. Een erg mooie prestatie op zijn leeftijd.

Naast het lassen wordt er ook veel aandacht besteed aan veiligheid en het maken van werkstukken. Pijpfitten is het voornaamste onderdeel in het traject wat wij voor ogen hebben voor onze leerlingen. Deze leerlingen worden ondergebracht in het bedrijf Lassersgilde. Vanuit het oude gilde werden de leerling metaal bewerkers door de vaklieden onder de arm genomen. Na zo’n 4 tot 9 jaar werd daar de meesterproef gedaan. Dit is de gemiddelde duur om volleerd metaalbewerker te worden.

In de Junior Welding Academy nemen we het stuk ambachtsschool ook mee in ons ontwerp. Er is een nieuwe vorm noodzakelijk om de jarenlange tekorten aan pijpfitters en tig-lassers te dichten. Praktijk is in dit vak de allerbeste leermeester. Daarnaast bevlogen instructeurs die de aankomende lesstof van OPIM (Opleiding Pijpfitter Industriële Montage) gaan overbrengen op de aankomende metaalbewerkers.